VOEDINGSADVIES

Eten moet vooral lekker zijn, een moment om te genieten en te ontspannen. Soms is het nodig om anders te gaan eten, bijvoorbeeld vanwege een ziekte of om te voorkomen dat u ziek wordt. Een gezonde voeding helpt hierbij. Maar hoe gaat u gezonder eten en wat is ‘gezond eten’? Een goed opgeleide diëtist kan u daarbij helpen. Niet door te zeggen wat u niet meer mag eten, maar door u persoonlijk advies te geven om vanuit uw vertrouwde gewoonten naar een gezonde voeding te gaan.

We weten tenslotte allemaal wel wat wel en niet ‘gezond’ is. Maar hoe verander je je eetgewoontes? Hoe zorg je dat je voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt? Wat is een optimale voeding? Wat is goede voeding voor je darmen, je hart en vaatstelsel en je bloedsuikerspiegel? Hoe kun je afvallen en zorgen dat dit blijvend is? Wat doe je als dat moeilijke moment komt? En hoe kun je beter omgaan met emotie-eten?

 

Veranderen van eetgedrag is ontzettend moeilijk en lukt velen vaak niet alleen. Overgewicht is vaak een complex probleem. Commerciële afslankdiëten houden mensen maar tijdelijk vol en zijn op lange termijn niet gezond. Ik ben er om u te helpen en geef u de ondersteuning die u nodig heeft zodat het u wel lukt om uw eetgedrag te veranderen. Gewoon omdat u het zelf wilt of omdat het om medische redenen noodzakelijk is. Ik geef persoonlijk en haalbaar voedingsadvies, geef u inzicht in uw eetgedrag en begeleid u juist wanneer het moeilijk is.

WAARVOOR KUNT U BIJ MIJ TERECHT

Eetproblemen, eetstoornissen

Sportvoeding en prestatieverhogende voedingspatronen

Voedingsadvies voor kinderen

Gezonde preventieve voeding

Overgewicht, kinderen en volwassenen

Ondergewicht en ondervoeding

Maag- en darmklachten

Hypertensie (hoge bloeddruk)

Hoog cholesterol

Diabetes Mellitus – type 1 en 2

Zwangerschapsdiabetes

Voedselallergie

Voeding bij longklachten, bijvoorbeeld COPD