VOEDING & SPORT

Wil je meer weten over het verbeteren van je sportprestaties of het gebruik van voedingssupplementen? Of wil je je gewicht of vetpercentage optimaliseren of heb je maagdarmklachten tijdens intensieve sportbeoefening? Met deze en alle andere vragen over voeding en sport ben je bij mij aan het juiste adres. Naast training, aanleg en motivatie is voeding namelijk een belangrijke prestatiebepalende factor.

Sportdiëtetiek is naast eetstoornissen een specialisatie van mij. Hiertoe heb ik de post-HBO studie Sportdiëtetiek afgerond aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast volg ik het jaarlijkse bijscholingsprogramma en specifieke cursussen. Tevens ben ik lid van de VSN, Vereniging Sportdiëtetiek Nederland.

Naast individuele sporters begeleid ik ook teams en clubs. Zo ben ik o.a. betrokken geweest bij het Start to Run programma, de begeleiding van Het Nederlands Hockeyteam Dames 14-16 jr en begeleid ik momenteel marathon- en triathlon atleten. Voor een optimale begeleiding is een goede afstemming met andere disciplines zoals fysiotherapeuten, personal trainers en sportartsen essentieel. Op dit gebied werk ik onder andere intensief samen met sport medisch centrum Sportbank in Blaricum en Health Center FIT in Blaricum.

Vooral voor jonge sporters is het naast zware trainingsprogramma’s belangrijk om groei en ontwikkeling goed te monitoren. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol en een advies van de sportdiëtist is voor deze groep onmisbaar.